lauantai 20. marraskuuta 2010

PAKKASET TULIVAT




Mökki on tuntunut tällä viikolla hiukka viileältä aamulla. Nurkissa tuulee.
"Kammarissa" lämpö on pysynyt parissakympissä mutta tässä tuvan puolella on välillä ollut viistoistakin. Nähtävästi pitää hommata jonkinmoinen lisälämmitin.
Tänään kyllä kolasin mökin ympärille kivijalkaan lunta, jottei ainakaan sieltä tuule. Perinteinen pakkassuoja. Ovet voisi vielä tiivistää paremmin.

Viikko sitten sain ystäviltä pienen projektin. Paana -reki, josta yksi ohjauspuu oli katkennut aikanaan. Tuskailin jokin aika sitten, ettei ole vara ostella mitään rekilöitä kun meinaa noi tilit muutenkin mennä kädestä suuhun noiden teinien kanssa.
No sittenpä kuulin, että olisi tällainen reki tarjolla. Ei kun hakemaan.

Tänään sain purettua rikkinäisiä osia pois. Varaosajääkiekkomailakin tuli mukaan "kauppaan", joten seuraavaksi siitä pitää muotoilla ne puuosat (vaihdan molemmilta puolilta samalla...tiedä miten hauras on se toinekin.
Joskus aikoinaan olin mukana kunnostamassa sellaista suurta kuormarekeä..et ehkä muistan vielä miten ne punokset tehdään. Ei muutakuin kalastuskauppaan...

Jarru on tässä vanhassa Paanassa vielä sellainen "merkinantolaite", joten sekin täytyy rakentaa. Löysin jo varastoistani kulmarautaa niin alumiinista kuin terästäkin...en tiedä pitäiskö laittaa ne hevosen hokit vai teekö tosiaan vaan siitä kulmateräksestä piikit... hmmm... näiköhän tuo mun rälläkkä pystyy?

Täytyy kysellä viisaammilta mitä ne pohjamuovit on kauppanimeltään...meillä töissä on jos jonkimoista muovisoiroa...luulis niistä löytyvän jotain.

Tämän viikonlopun on mulla hoitokoira...Luna, sellainen hulvaton pentu. rodultaan on moninainen mutta novanskotiannoutaja puskee esiin paljolti. Outoa kun häärää koko ajan jaloissa...menit minne tahansa niin seuraa ja napittaa katsoa silmiin.

Nuo omat otukset kumpikin käyttäytyi eritavalla tuohon pentuun. Sirua ei kiinnostanut pätkääkään... lähti käväsemään hirvenajossa pikkulenkin. Keissa kurmuutti ja komensi mutta kuitenkin hellästi. Luna alistui nöyrästi Keissalle, joten hyvin osaa koirien käytöksen.
Tuvassa on sanomalehtiä pitkin ja poikin...pissiä on lirahdellut tuontuostakin. Mutta kiltisti tekee kakkosen pihalle kun ruokailun jälkeen päästän ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti