lauantai 10. heinäkuuta 2010

KOIRATARHATALKOOT



Tänään sain sitten aikaiseksi järjestää talkoot, jotta tarha nousisi pystyyn.
Tarvikkeita olen hilannut vähän sieltä sun täältä. Osasta on pitäny maksaa aika suolainen hinta mutta mitäpä ei koirien hyvinvoinnin vuoksi tekisi ;D

Kymmenen kantissa aamupäivällä ryhdyimme urakan kimppuun. Olin ostanut metallisia jalkoja noille 100x100 parruille kun niitä sattui nyt olemaan käytössä. Hakkasimme ne lekalla maahan, jossain kohdissa tuntui kallio tulevan vastaan vaikka olin kyllä jo viikolla kaivanut jonkinmoiset montut ja tutkinut vähän miten lähellä kallio olisi. Tämä pikku tila on oikeastaan rakennettu kallion päälle ja tuossa keskellä pihaa se on paljaana.

Tarhan sivut leikattiin jokainen erikseen, helpompaa kuin jos olisi pyöräyttänyt koko verkon ensin ympäri ja yrittänyt venyttää sen tiukemmalle.
Verkko kaivettiin hiukan maan sisään jottei koirat heti keksi lähteä alitse. Voi olla että pitää vielä kaivaa ja laittaa esteitä enemmän, katsotaan millaisia kaivantoja alkaa syntymään.

En alkanut kuitenkaan kaivamaan multaa pois kun ei nyt jostain kumman syystä sitä mursketta ollut tilattuna. Pitää täs keräillä pulloja jos sais vaikka sorakuorman pihaan.

Iltapäivän puolelle tarhassa olikin jo ovikin. Toni naputteli sen vähän mittailtuaan. Taitaa osata hommansa eli timpurintyöt!

Katja oli keitelly uudet perunat ja grillaillut herkkuja, joten eiku syömään.

Mulla on tässä vähän säätöhommia kun laitan vinotukia ja jossakin vaiheessa verkon yläreunaan laudan kun tuossa verkossa näkyi olevan aika ilkeästi piikit pystyssä. On vain joskus sattunut niinkin että koira on kiivennyt ja jäänyt kaulapannastaan siihen roikkumaan...tietäähän sen miten siinä käy!

Ei voi taas muuta sanoa kuin, että kiitos kaikki mukana olleet, homma hoitui aika jouhevasti.

Äsken aloittelin toisen kopin tekoa ja kaikki seinäelementit sainkin jo valmiiksi. Sitten voinkin jo palauttaa nuo lainakopit takaisin kun omat on valmiit. Siitäkin suuri kiitos kuuluu Karille ja Lealle, kun lainasivat ylimääräisiä koppejaan mulle...olis aika hankalaa ollut pitää koirat vain sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti